уторак, 3. септембар 2013.

Najteža igrica na svetu

U moru kompjuterskih igrica teško je izabrati najbolju, postoji dosta komparacija procena rangiranja itd. ali se na kraju svodi na Partizan Zvezda, i to je zapravo stvar ukusa a ne kvaliteta. Neko voli arkade, neko pucačine... pa se takve igrice ne mogu baš porediti.
Ako bismo gledali po tržištu, tu opet ne bi bilo pravedno, jer oni proizvođači koji imaju više para, mogu više da ulože u martkening i samim tim imaće veći broj igrača a kasnije i zaradu. Takvom komparacijom isključilibisno sve opensource igrice koje rjetko imaju reklamu, a pošto su opensource onda uglavnom nemaju zaradu već su rađene iz čistog entuzijazma.
No verovatno ste se nekada zapitali najteža ili vredi za najtežu igricu. Pre neki dan sam naišao na jednu koja se baš tako zove The Worlds Hardest Game ili u Prevodu Najteža Igrica na Svetu. Igricu ne čini nikakav poseban dizajn, nema komplikovanu priču, sve što ima jeste jedan kvadratić koji treba preneti od starta do cilja. Ima ukupno 30 nivoa i naizgled prosta ustvari je jako teška.
No igrica i nije toliko teška kada se bolje koncentišete onda nivoi idu jedan za drugim. Međutim mana ove igrice je što posle 10ak nivoa postane dosadna.
Nasuprot ovoj, naizgled prazna soba, sa samo jednom stolicom koja je zašrafljena za pod pored vrata, u toj igrici potrebno je pronaći izlaz. Igrica je prilično teška, i zahteva inteligentno posmatranje svih detlja. Svaki detalj koji nađete na igrici nije slučajno tu. Sergario's Room Escape (Soba Bekstva)
Tako da ako bismo uveli parametar kvalitet pomnožen sa težinom, onda Soba bekstva definitvno pobeđuje u izboru za Najbolju Tešku igricu.

Нема коментара:

Постави коментар